сабота, 23 јуни 2007

БУГАРСКИ КРИМИНАЛИ

Ке ви прикажам неколку славни бугарски криминални дејствија. Нема се одеднаш, за да биде поинтересно.

БУГАРСКИ ЧАДОР

Bulgarian umbrella
През 1978 година в Лондон умира българският писател десидент Георги Марков. Според статията на един английски журналист от онова време, Георги Марков е бил убит от българските тайни служби с оръжие, което било скрито в чадър. Тази статия става повод за отвратителна антибългарска кампания, вихреща се по света вече четвърт век. От публикуването й до ден днешен повечето граждани на западни държави знаят за българите едно единствено нещо - българите се избиват помежду си с подлото оръжие - Bulgarian umbrella. Цели институти работят по възстановката на това българско оръжие - плод на въображението на един английски журналист

 

                                  

Българският писател                             Българският чадър в представите на                                                                                                                                                 

Георги Марков                                                       американските специалисти

 

1 коментар:

Spartak рече...

# Еј кој е бре овој????....На ФАЗЛИ ВЕЛИУ МИ ЛИЧИ
(sting EYE15 Август, 2006 - 00:18 | избриши | одговори)
# Пред некој ден имаше на дискавери документарец у кој беше споменат Марков, а детално беше анализирано оружјето со кое е убиен. Чадорот што го спомнуваш.
(chote15 Август, 2006 - 00:19 | избриши | одговори)
# Български чадър е получил вече гражданственост термин, обозначаващ оръжието, с което на 7 септември 1978 г. в Лондон, на моста „Ватерло“ е извършен атентат срещу емигриралия български писател-дисидент и журналист в BBC Георги Марков (1 март 1929 – 11 септември 1978). Той е убоден „случайно“ с върха на чадър в крака от неизвестен „минувач“. На следващия ден състоянието му се влошава и той постъпва в болница, където умира в 9 ч и 45 мин на 11 септември. Причина за смъртта му е отравяне с рицин, „патентована марка“ на КГБ. При аутопсията лекарите откриват малко платинено топче с диаметър около 1,5 мм. в прасеца му. Топчето е с два отвора, съдържащи следи от рицин. През 1992 г. генералът от КГБ Олег Калугин прави разкрития за помощта, оказана от КГБ на Българската държавна сигурност за убийството на Георги Марков. Досието на писателя в Държавна Сигурност е изчезнало и истината за убийците му остава неизяснена.
(ТАКА Е!15 Август, 2006 - 00:22 | избриши | одговори)
#

а бе и оние улавите од Discovery-MuthBusters пукаа..
само не догледав што направија..
неисе..
(cakamtedadoides15 Август, 2006 - 02:34 | избриши | одговори)
#

Спартак..ај провери тука..
http://www.blog.com.mk/node/39290..
http://www.blog.com.mk/node/39288..
(anaveno15 Август, 2006 - 09:36 | избриши | одговори)
#

Bulgarian umbrella
През 1978 година в Лондон умира българският писател десидент Георги Марков. Според статията на един английски журналист от онова време, Георги Марков е бил убит от българските тайни служби с оръжие, което било скрито в чадър. Тази статия става повод за отвратителна антибългарска кампания, вихреща се по света вече четвърт век. От публикуването й до ден днешен повечето граждани на западни държави знаят за българите едно единствено нещо - българите се избиват помежду си с подлото оръжие - Bulgarian umbrella. Цели институти работят по възстановката на това българско оръжие - плод на въображението на един английски журналист. Доказателства липсват.
(Филибето16 Август, 2006 - 20:19 | избриши | одговори)
# А по што сакаш да ве знаат,по нешто убаво?????????????????
(Migmar16 Август, 2006 - 20:24 | избриши | одговори)