сабота, 23 јуни 2007

ПОКРАЈ ИМОТОТ, ВО БУГАРИЈА СЕ ПРОДАВААТ И БЕБИЊА.

Бизнис си е бизнис. Се се продава. Еве еден новинарски натпис на ВВС во оригинал:

For sale: Property and babies

BBC Radio 4's Crossing Continents was broadcast on Thursday, 24 February, 2005, at 1100 GMT.

The programme was repeated on Monday, 28 February, 2005, at 2030 GMT.

 

Last year alone 10,000 British people bought property in Bulgaria.

The boast is that the country's Black Sea coast is fast becoming the next Costa Del Sol.

And with the prospect of EU membership in just two years, many hope to be making a good profit.

But the real profiteers at the moment are Bulgarian underworld bosses.

The country is renowned for the illegal trafficking of money, meat, weapons, drugs, women and babies.

The going rate for a Bulgarian baby is said to be around £2000.

Rosie Goldsmith spoke to women who have sold their babies and to those trying to stop them.

Presenter: Rosie Goldsmith
Producer: John Murphy

А има и вакви коментари:

As Bulgaria prepares to join the EU, there are certain issues it has to tackle, not least its murky underworld where even babies are for sale.

А еве бугарски коментар на натписов:

Както вече споменахме, става дума за циганки, които по една нелепа случайност са се пръкнали в България, и правят търговия с децата си. Децата се изкупуват от гръцки, италиански, английски и френски бандити и педофили за бизнес с човешки органи и детски секс. В тази гнасна търговия участници са гърци, италианци, англичани, французи и цигани. Българи няма.

Вака се даваат коментари. Сите се винивни, само ние не. По потреба, бугарските циганите се бугари, па не се бугари. Да не се чуваши можеби?

1 коментар:

Spartak рече...

# Баш ме интересира ако не беа Бугарите за тоа криви како тогаш дури до британија стигнало сето тоа? Каде се Бугарите цело време, зошто цело време молчеле, сигурно не биле дома тогаш додека се случувало тоа или спротивното УЧЕСТВУВАЛЕ во тоа!!!! Што е до мене, Бугарија никогаш нема да влезе во ЕУ!!!! И НЕ ТРЕБА!!! ПОГАДЕН, ПОПРОСТ,ПОДРЗОК, НАРОД ОД НИВ.... З Д Р А В Ј Е!!!!
(alexsandar17 Август, 2006 - 15:22 | избриши | одговори)
# Боже ,колко простотия има посвета, боже!
(стани17 Август, 2006 - 15:35 | избриши | одговори)
# Стани има еден многу прост и примитивен народ што не е свесен дека во европа не се дискутира за нечија националност а сака да влезе во еу.Тоа е краен балкански примитивизам само не ви кажуваат.А ние овде само се мајтапиме со вас.Не ве мразиме.
(Krapp17 Август, 2006 - 16:06 | избриши | одговори)
#

Крап
одмори ли?
(Spartak17 Август, 2006 - 23:28 | избриши | измени | одговори)
# Krapp,друже,здравей! Проблем с нашият "индитет" ние нямаме.Тук и навсякъде повашите форуми вие се занемавате с вашия индитет.Ито като постоянно атакувате нашия.Билисме "мръсни татари" и какволи още не.Да ти цитирам ли цялата злоба кояято се лее по вашите сайтове.Как ти говорят заглавия на теми от рода на "Бугарите - що за народ са това?"Били сме "фашисти"...а не е ли фашизъм да изразяваш расова сегрегация.Кой говореше за "низсши" раси , за непълноценни народи?Неискам да ставам адвокат на "татарите" /друг е въпросът че като нация това е сборно название на групи от народности, а Република Татарстан в Руската Федерация е наречена така през 1921г., а днес най-голямата и народностна група там си връща масово родовият ентоим "Булгар",но това е друга тема/,но мисля че има "лоши" и "добри" народи!Историята,както казва Херодот,е учителка на вековете....Така е.Затова всеки народ, и малък и голям си брани историята.Но като всяко нещо и историята ебила подвластна на временните политически конюктури.Нямам намерение , освен ако искаш,да те занимавам с развитието и промените в нашата древна история.Но неоспорим факт е общото ни минало.Не аз или друг от моите български колеги ви хвърли историческата наука най-напред в безумието че подаляващата славянофонна част в Македония произлиза от древните македонияни....,добре че и Апостолски и Глигоров официално преди 8-9 години заявиха че "...ние сме потомци на славяни дошли на Балканът през V -VІ век",или пък че династията на Самуил не е българска.Когато в Битоля намериха надписа на царИван Владислав,тезата се смени ,дори разсъжденията бяха - не е македонска , но не и българска , майка му била арменка ,имената им /на братята/били еврейски....А помнишли кой малоумник от Скопската академия на науките изспрати писмо на английската кралица ,че произхождала от "македонскиот цар Самоил"?Така че проблемът не е в София,проблемът е в Скопие,но нетам се е зародил проблемът и ти гознаеш.Проблемът започва в Белград ,преминава през Комунистическият интернационал в Москва и намира своя завършек в манастира "Прохор Пшчински".Аз съм убеден в едно - националната принадлежност отдавна вече не е повик на кръвта , а решение на съзнанието.Така че ако някое човешко същество се чувства ,примерно мавър, то никое друго човешко същество няма право да го насилва да се чувства ,примерно зулус.Но и "мавърът" трябва да знае че се е почуствал "мавър" от едикогаси и неможе да присвоява културното и историческо наследство на "зулусът"
(стани18 Август, 2006 - 08:08 | избриши | одговори)
# преди 2 години бях в Гърция. Тогава имаше подобен скандал. 9 Българчета и 17 румънчета бяха продадени в Гърция,от детски домове в двете страни. Кои знае може и в италия да са вече, може и барбадос. Тогава сред извършителите имаше участници от целите балкани. Не мога да си спомня повече подробности, но ще потърся и ще ви ги покажа. А до тогава мислете татари ли са румънците, сърбите и кога ще разберете, че не българита са ви проблем а вие сами си внушавате разни неща.
(ъ18 Август, 2006 - 10:32 | избриши | одговори)
# Мора да се стави крај на трговијата со деца.
(Spartak22 Август, 2006 - 09:56 | избриши | одговори)
# СПАРТАК , ТРИЙ БЕ , ТРИЙ БЪРЗО ,ЧЕЩЕ ТЕ ПИТАМ НЕЩО - КОЕ ТОЧНО ТОМЧЕ НА ДОКТОР ГЬОБЕЛС Е ЛЮБИМОТО ТИ ?
(стани22 Август, 2006 - 10:20 | избриши | одговори)